Última entrevista en Radio Ibi correspondiente al 10 de ABRIL del año 2015

Pincha AQUÍ para escucharla íntegra

sábado, 11 de enero de 2014

El deporte del fin de semana



En los últimos fines de semana, este es el deporte más practicado por estas comarcas. No gasta luz, respiras aire puro, quemas calorías y luego, lo mejor, una buena parrillada para terminar y aceite de primera para cocinar todo el año. Algunos a esto le llamarían "deporte rural". Pues eso, a hacer deporte. Buen fin de semana

1 comentario:

  1. Com bé dius Nicolas, és temporada d'arreplegar l'oliva, dies de respirar aire pur i estar amb les nostres famílies despres de tota la setmana amb els nostres respectius treballs.
    Normalment per la zona ho fem manual, les arrepleguem de les mans i les depositem en poals o sacs, ja per fer oli o per adobar-les, en este cas si no és molt demanar i amb el teu permís m' agradaria explicar com es fan les " olives adobades ".
    La primera cosa cal fer és llavar-les amb abundant aigua, després pots deixar-les senceres, partir-les o picar-les. La diferència fonamental entre senceres i les picadés és que les primeres es conserven durant més temps però arriben a tindre menys sabor mentres que les picades cal consumir-les en menys temps i adquirixen sabor amb més intensitat.
    Ara cal llevar l'amargor de les olives encara que hi ha sistemes contundens i råpits utilitzant sosa càustica el normal ésutilitzar només aigua. Les que abans perdran l'amargor són les olives picades i les que perdran l'amargor són les senceres.
    Despres afegim l'adob, és dir, introduïm en una orsa o garrafa alls, fenoll i timó junt amb les olives i l'aigua, esperarem unes dies minim perquè preguen els sabors de l'adob, un 7 o 8 dies.
    Desprès se servisent en la taula i llest, algunes famílies reserven les garrafes d'oliva durant l'any.
    Bon aperitiu, un bon vi amb olives casolanes.
    Que passen un bon mati

    ResponderEliminar

Los comentarios pueden hacerse de forma anónima, con alias, con nombre y apellidos o mediante las posibilidades de identificación que ofrece blogger. En cualquier caso, especialmente cuando sean anónimos, se pide respeto. Suprimiré cualquier comentario insultante, vejatorio, ofensivo o que contenga alusiones o atribución de hechos delictivos, si no lleva el adjetivo de presunto. La interactividad, la sana crítica y el intercambio de opiniones que permite la red, no debe estar exento del respeto que se exige en cualquier ámbito. Gracias por vuestra colaboración